Előfizetői tartalom

Recseg-ropog Putyin birodalma? – Heves harcok törtek ki Oroszország két szövetségese között

Azerbajdzsán és Örményország újjáéledő konfliktusa után a héten egy másik posztszovjet ellenségeskedés, Kirgizisztáné és Tádzsikisztáné is kiújult. Az összecsapások szerdán kezdődtek, péntekre pedig súlyosan eszkalálódtak, jelentések szerint már nehéztüzérséggel lőnek falvakat, és tankok is bevetésre kerültek. Bár a konfliktus kisebb méretűnek látszik, mint a hegyi-karabahi, Vlagyimir Putyin számára nem kevésbé kellemetlen, mivel két szoros szövetségese között törtek ki a harcok.

Egy posztszovjet konfliktus Miután hétfőről keddre virradó éjjel ismét egymásnak esett két volt szovjet tagköztársaság, Azerbajdzsán és Örményország, szerdán másik két volt szovjet tagköztársaság, Kirgizisztán és Tádzsikisztán között robbant ki fegyveres konfliktus. A két belső-ázsiai ország közötti ellenségeskedés nem új, idén ez már a harmadik jelentős összecsapás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés