Előfizetői tartalom

Felkavaró beszámoló jelent meg az Izjumban elkövetett orosz kínzásokról

Portfolio
Az ukrán tisztviselők eddigi jelentései alapján mintegy 450 holttestet találtak az Izjum melletti tömegsírokban. A sírokat azután fedezték fel, hogy egy váratlan ellentámadást követően az ukrán hadsereg az orosz csapatokat kiszorította a Harkivi régióból. A Reuters most megszólaltatott egy Izjumban élő volt ukrán katonát, aki nagy valószínűséggel a felszabadító csapatok érkezése miatt élte túl az orosz fogságot.

Izjum térségét az oroszok a háború első heteitől fogva, hat hónapon át tartották megszállás alatt. Az ukrán hatóságok nemrég tömegsírokat exhumáltak a régióban: 111 civil holttest közül négynél kínzásra utaló nyomokat találtak.

Információink vannak civilek kínzásáról és illegális fogva tartásáról azokon a helyeken, ahol az orosz fegyveres erők Iziumban tartózkodtak. Ismerjük ezeket a helyeket

- mondta Szerhij Bolvinov, a Harkiv környéki nyomozó rendőrség vezetője. Az ukrán törvényszéki szakértők 17 ukrán katona sírját is megtalálták, de Bolvinov kijelentette, hogy további vizsgálatokra van szükség, hogy megállapíthassák a sírokban talált holttestek halálának pontos körülményeit.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés