Portfolio signature

Felkavaró beszámoló jelent meg az Izjumban elkövetett orosz kínzásokról

Portfolio
Az ukrán tisztviselők eddigi jelentései alapján mintegy 450 holttestet találtak az Izjum melletti tömegsírokban. A sírokat azután fedezték fel, hogy egy váratlan ellentámadást követően az ukrán hadsereg az orosz csapatokat kiszorította a Harkivi régióból. A Reuters most megszólaltatott egy Izjumban élő volt ukrán katonát, aki nagy valószínűséggel a felszabadító csapatok érkezése miatt élte túl az orosz fogságot.

Izjum térségét az oroszok a háború első heteitől fogva, hat hónapon át tartották megszállás alatt. Az ukrán hatóságok nemrég tömegsírokat exhumáltak a régióban: 111 civil holttest közül négynél kínzásra utaló nyomokat találtak.

Információink vannak civilek kínzásáról és illegális fogva tartásáról azokon a helyeken, ahol az orosz fegyveres erők Iziumban tartózkodtak. Ismerjük ezeket a helyeket

- mondta Szerhij Bolvinov, a Harkiv környéki nyomozó rendőrség vezetője. Az ukrán törvényszéki szakértők 17 ukrán katona sírját is megtalálták, de Bolvinov kijelentette, hogy további vizsgálatokra van szükség, hogy megállapíthassák a sírokban talált holttestek halálának pontos körülményeit.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések