Előfizetői tartalom

Nem várt helyről szóltak be keményen Putyinnak – Megingott Oroszország egyik legfontosabb partnere?

Kiss Csaba
A Sanghaji Együttműködési Szervezet szamarkandi csúcstalálkozóján sokakat meglepett, hogy Narendra Modi indiai miniszterelnök szemtől szembe azt mondta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy most „nem a háborúk korát éljük”. India korábban egyszer sem ítélte el Oroszország ukrajnai invázióját, sőt az olcsóvá váló orosz kőolajat kihasználva az orosz olaj egyik legnagyobb importőrévé vált pár hónap alatt. Vajon mi állhat Modi szavai mögött? Putyinnak az ukrán ellentámadás miatti meggyengülése? Valós aggodalmak a háború Indiát érő negatív hatásai miatt? Vagy az India számára szintén fontos Nyugat felé tett gesztusról van szó?

Kedélyes beszélgetés, erős szavak Vlagyimir Putyin orosz elnök és Narendra Modi indiai miniszterelnök kedélyes beszélgetésre ült le szeptember 16-án az üzbegisztáni Szamarkandban a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozójának keretében. Putyin jókívánságait fejezte ki az alapításának 75. évfordulóját nemrég ünneplő Indiának, illetve a születésnapját...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái