Előfizetői tartalom

Üvöltöző katonák, részegek, verekedés – Jönnek a videók az orosz mozgósításról

Portfolio
Várható volt, hogy a morálbeli problémákkal küzdő orosz haderő gondjait nem éppen a mozgósítás fogja megoldani, főleg, hogy úgy tűnik, egyáltalán nem csupán kiképzett, katonai tapasztalattal rendelkező tartalékosokat hívnak az ukrajnai frontra.  Az eddig kiszivárgott videók alapján a behívottak morálja már most alacsony: vannak, akik részegeskednek, vannak, akik verekednek, mások szervezetlenül kiabálnak a reguláris állománnyal, feletteseikkel.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter pár napja azt ígérte, hogy 300 ezer katonakorú férfit mozgósítanak az ukrajnai harcokhoz, olyan embereket, akik rendelkeznek katonai tapasztalattal és eleve az orosz haderő tartalékos állományába tartoznak. Ahogy várható volt, egyáltalán nem ez valósul meg. Nagyon úgy tűnik, hogy 300 ezernél lényegesen több embert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés