Előfizetői tartalom

Áll a bál a mozgósítás miatt Oroszország egyik legproblémásabb régiójában: már rendőröket vernek a tüntetők

Portfolio
Bár Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósításról szóló bejelentése az egész országot megrázta, úgy tűnik, hogy egy híresen problémás régióban az eddig látottaknál is erősebb ellenállás alakult ki. A kaukázusi Dagesztán lakói az interneten keringő számtalan felvétel alapján rendőröket lincselnek, úttorlaszokat emelnek, és az orosz elnök plakátjait égetik.

Dagesztán az Orosz Föderáció legdélibb tagköztársasága. A régióban aránylag kevés orosz nemzetiségű lakos él, de a legnagyobb etnikumot kitevő avarok is csak a lakosság 30%-át alkotják. A vegyes etnikumú terület régóta Oroszország egyik legveszélyesebb régiójának számít: az iszlamista terroristák, és a különféle szeparatista csoportosulások komoly fenyegetést jelentenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés