Előfizetői tartalom

Bajban van Ukrajna: pont akkor fogynak el a nyugati fegyverek, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk

Portfolio
Mind az Egyesült Államok, mind pedig az európai országok fegyverkészletei kezdenek kifogyni azokból a haditechnikai eszközökből, melyeket Ukrajnának tudnak biztosítani – idézi több elemző és politikai döntéshozó gondolatait az amerikai CNBC hírportál. A helyzet Ukrajna számára kifejezetten kellemetlen, hiszen az elmúlt hónapokban zajló ellentámadás során jelentős mennyiségű nyugati készletet használtak fel, Oroszország a mozgósítás miatt pedig komoly erőforrásokhoz tervez hozzájutni a háború folytatásához.

Dave Des Roches, az amerikai National Defense University professzora és haditechnikai szakértője arról beszélt a lapnak, hogy az amerikai hadiipar évi 30 ezer darab 155 milliméteres tüzérségi lőszert gyárt, de Ukrajna két hét alatt elhasznál ennyit. Komolyan aggódom. Hacsak nem gyártunk még többet, a gyártósorok beindítása pedig több hónap, nem fogjuk tudni ellátni az ukránokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái