Előfizetői tartalom

NATO-főtitkár: Oroszország jelentősen eszkalálta a háborút, megüzentük Moszkvának, mi lesz, ha atomfegyvert használnak

Portfolio
A mozgósítás és az ukrán területek illegális annexiója jelentősen eszkalálta a háborút, a NATO soha nem fogja elismerni az öt elcsatolt Ukrán megye (a ma bejelentett négy megye és a Krím) orosz fennhatóságát - mondta mai rendkívüli sajtótájékoztatóján Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. A NATO-vezető szerint Oroszország az eszkalációval és a nukleáris fenyegetőzéssel a katonai szövetséget próbálja ijesztgetni, de nem tágítanak Ukrajna mellől. Stoltenberg arról is beszélt, hogy megüzenték Moszkvának, mi lesz, ha atomfegyvert használnak.

A második világháború óta nem volt ilyen jelentős területre kiterjedő annexiós próbálkozás Európában – mondta Stoltenberg mai sajtótájékoztatóján. Hozzátette: Oroszország Ukrajna 15%-át, egy Portugália méretű területet akar elvenni, melyet a NATO soha nem fog elismerni, mint orosz föld. A területek annexiója illegális és illegitim. Ezek a területek Ukrajnához tartoznak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés