Előfizetői tartalom

NATO-főtitkár: Oroszország jelentősen eszkalálta a háborút, megüzentük Moszkvának, mi lesz, ha atomfegyvert használnak

Portfolio
A mozgósítás és az ukrán területek illegális annexiója jelentősen eszkalálta a háborút, a NATO soha nem fogja elismerni az öt elcsatolt Ukrán megye (a ma bejelentett négy megye és a Krím) orosz fennhatóságát - mondta mai rendkívüli sajtótájékoztatóján Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. A NATO-vezető szerint Oroszország az eszkalációval és a nukleáris fenyegetőzéssel a katonai szövetséget próbálja ijesztgetni, de nem tágítanak Ukrajna mellől. Stoltenberg arról is beszélt, hogy megüzenték Moszkvának, mi lesz, ha atomfegyvert használnak.

A második világháború óta nem volt ilyen jelentős területre kiterjedő annexiós próbálkozás Európában – mondta Stoltenberg mai sajtótájékoztatóján. Hozzátette: Oroszország Ukrajna 15%-át, egy Portugália méretű területet akar elvenni, melyet a NATO soha nem fog elismerni, mint orosz föld. A területek annexiója illegális és illegitim. Ezek a területek Ukrajnához tartoznak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái