Előfizetői tartalom

A legyőzhetetlen orosz medve legendája - Tényleg a tél hozza majd el Oroszország elsöprő győzelmét?

A nyugati világban él egy kép az orosz hadseregről: egy hatalmas, eltökélt gépezet, melynek katonái halált megvető bátorsággal rohanják meg az ellenséges állásokat, és még a legrosszabb körülmények között is helytállnak, sőt, úgy tűnik, télen vannak igazán elemükben. Nézzük végig azt, hogy az elmúlt bő 100 évben hogyan teljesített az orosz haderő a fontosabb konfliktusokban. Érdekes eredményekre juthatunk.

Az orosz haderőt általában úgy szokás emlegetni, mint a világ második legerősebb hadseregét. A rettenetes orosz medvétől való félelem a nyugati világban a hidegháború, és a harmadik – vélhetően nukleáris – háború eljövetele által táplált rettegésből eredeztethető, míg a posztszovjet térségben a „baráti, védelmező” Szovjetunió ideáljával forrt össze. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés