Előfizetői tartalom

"Szűrőtáborokban" kínozzák az ukránokat? - Megszólaltak a túlélők

Portfolio
A 24.hu szemlézte az amerikai Yale Egyetem kutatóinak jelentését, amelyet a New Yorker ismertetett. A kutatók Kelet-Ukrajnában uralkodó állapotokat bemutató anyaga részletes beszámolókat tartalmaz az úgynevezett szűrőtáborokról, amelyekben az Amerikai Egyesült Államok szerint az oroszok eddig 900 ezer és 1,4 millió fő közötti nagyságrendben tartottak fogva ukránokat. A Human Rights Watch hét évvel ezelőtt 79 szűrőtábort azonosított az akkor elfoglalt területeken, és azt is megállapították, hogy az ott fogva tartott ukránokat rendszeresen megkínozták, vagy meg is ölték.

A húszas évei elején járó Tarasz 2022. február 24-e és április közepe között az idő nagy részét egy pincében töltötte, miközben az orosz csapatok gyakorlatilag a földig rombolták szülővárosát, Mariupolt. Április 13-án éppen otthon tartózkodott a családjával, amikor megjelent két orosz katona, és arról érdeklődtek, hogy ki ő, mi a neve és kik vannak még a házban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés