Előfizetői tartalom

Csillagászati gázár, európai háború, nukleáris apokalipszis – Putyin bajtársának legerősebb jóslatai, amikre azért érdemes odafigyelni

Király-Gál Gábor
Dmitrij Medvegyev mindig is fontos pozíciót töltött be az orosz politikai életben, 2008 és 2012 között az ország elnöke, később miniszterelnöke volt, jelenleg az orosz Nemzetbiztonsági Tanács alelnöke. Elnökségét Vlagyimir Putyin iránti elkötelezett hűségének köszönheti, ugyanis amikor Putyinnak nem engedte az alkotmány, hogy továbbra is elnök maradhasson, akkor az átmeneti időben Medvegyevet emelte fel a miniszterelnöki tisztségből az elnökibe. Szövetségük azóta is megkérdőjelezhetetlen, ezért is érdemes odafigyelni azokra a sokszor rendkívül szélsőségesnek ható nyilatkozatokra és fenyegetésekre, amelyeket Medvegyev tesz Oroszország ellenfeleinek elrettentése érdekében.

Putyin egyik legkitartóbb szövetségese pedig a háború kezdete óta rendre erőteljes háborús retorikájával és cseppet sem visszafogott stílusával borzolja a nemzetközi közvélemény kedélyeit. A volt elnök maga is megfogalmazta, miből fakad ez a fajta stílus.

Gyakran felteszik nekem a kérdést, hogy miért ilyen kemények az üzeneteim. A válasz az, hogy gyűlölöm őket. Fattyak és degeneráltak. Oroszország halálát kívánják. Amíg élek, mindent megteszek azért, hogy eltűnjenek

írta Telegramon Oroszország volt elnöke ezzel kapcsolatban. Bár nem fejtette ki, hogy konkrétan kire vagy kikre utalhatott ezzel, de sokat elmond, hogy júliusban már Ukrajna képzelt felosztásáról írt, miközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is támadta, többek között "degenerált bohócnak" nevezte, de karrierje során gratulált Liz Truss brit miniszterelnököt "túlélő" salátának, vagy épp nácinak nevezte Olaf Sholz kancellárt is.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái