Előfizetői tartalom

Meghökkentő megoldással állítanák meg az oroszok az ukrán gőzhengert - 100 éves taktika hozza majd el Putyin győzelmét?

Az elmúlt hetekben futótűzként terjedtek el azok a felvételek az interneten, melyek az orosz Wagner-csoport által Luhanszk megyében felhúzott, Wagner-vonalnak becézett lövészárok- és tankcsapda-rendszerről készültek. Kérdésként merülhet fel az, hogy a XXI. században mennyire lehet hatékony egy olyan védelmi rendszer, mely több mint száz éve élte fénykorát. Nézzük.

A különféle árok és sáncrendszerek a történelem hajnala óta kísérik a hadakozó feleket. A komplex lövészárkokból álló védelmi rendszerek az első világháború nyugati frontján értek el fejlettségük csúcsára: Franciaországban több száz kilométer hosszú, és gyakran több kilométer mély védelmi rendszerek épültek, melyek kaszárnyáknak, előretolt megfigyelőállásoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés