Előfizetői tartalom

Pumpálja a pénzt Soros György az amerikai politikába: rekordösszegek röpködnek pár nappal a választás előtt

Portfolio
Rekordmagas összeggel segítették az idei amerikai időközi választáson az általuk preferált jelölteket az amerikai milliárdosok, miközben a legtöbb pénzt republikánus jelöltek kapták, a legaktívabb szponzor Soros György befektető volt, aki 128 millió dollárral segítette a Demokrata Párt kampányát – írja mindezt a CNBC.

880 millió dollárral (366 milliárd forint) járultak eddig hozzá az amerikai milliárdosok a november 8-án esedékes időközi választások kampánykiadásaihoz, a 2018-as időközihez képest ez igencsak jelentős, 44%-os emelkedés. Az Americans for Tax Fairness elemzése szerint jövő hétig akár 1 milliárd dollárra is nőhet ez az összeg. A legtöbb pénzt a Republikánus Párt jelöltjei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés