Előfizetői tartalom

Jön a vörös földcsuszamlás?

Az Egyesült Királyság nem arról híres, hogy földcsuszamlásszerű győzelmek születnek, azonban a következő általános választás ismét hatalmas többséget, hatalmas baloldali többséget hozhat. A Munkáspárt stabilan őrzi nagymértékű előnyét a közvélemény-kutatásokban, és ezen egyelőre az új konzervatív miniszterelnök, Rishi Sunak sem tud változtatni. Bár megszokott dolog, hogy egy új miniszterelnök megnöveli saját és pártja támogatottságát, míg ez Liz Trussnál nem volt látható, Sunaknál mértékkel észlelhető. A mézeshetek várhatóan Sunaknal sem fognak sokáig tartani, és nem lesz elég a korábbi munkáspárti vezető, Jeremy Corbyn emlegetésével való rémisztgetés. A kormánynak eredményeket kell felmutatnia, elsőként november 17-én az új költségvetési tervezetet.

A második világháború óta nem volt ilyen Liz Truss október 20-án jelentette be lemondását. A bejelentésre mindössze 44 nappal azután került sor, hogy a skóciai Balmoralban találkozott II. Erzsébettel, hogy a néhai királynő felkérje a kormányalakításra. Truss ezzel az Egyesült Királyság legrövidebb ideig hivatalban lévő miniszterelnökévé vált. A Konzervatív Párt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés