Előfizetői tartalom

Ez a téma lehetett sorsdöntő az amerikai félidős választásokon

Portfolio
A CNN előrejelzései szerint abból az öt államból, ahol az abortuszjogról szavaztak, háromban már biztosan győzni fognak az abortusz törvényessége mellett voksolók. A Legfelsőbb Bíróság júniusi döntése után, amely lehetővé tette az egyes államoknak, hogy szigorítsák vagy betiltsák az abortuszt, a téma országos jelentőséget kapott, és a demokraták szerint hozzájárult ahhoz is, hogy a vártnál jobban szerepeljenek a félidős választásokon.

A demokraták a félidős választást a kampányban igyekeztek az abortuszról szóló egyfajta népszavazássá tenni, és bár a legnagyobb súllyal a gazdasági kérdések estek a latba, a vártnál jobb demokrata szereplés azt mutathatja, hogy a választókat megmozgatta az abortusz korlátozása és tiltása, amelyeket a bírósági döntés után egyes republikánus vezetésű államokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés