Előfizetői tartalom

Feladják az oroszok Herszont, közben ádáz harcok dúlnak a Donyec-medencében

Portfolio
Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter hétfőn közölte, Ukrajna megkapta az amerikai NASAMS és az Aspide légvédelmi rendszerek első szállítmányát. A brit védelmi minisztérium szerint Luhanszk megye után az orosz erők a Donyeck megyei Mariupol körül is úgynevezett sárkányfogakkal megerősített védelmi vonalakat építenek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök keddre virradó éjjel sugárzott videóüzenetében elmondta azokat a feltételeket, amelyekkel Kijev hajlandó lenne a tárgyalóasztalhoz ülni Moszkvával. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint ádáz harcok dúlnak Kelet-Ukrajnában, az ukrán erők tartják állásaikat Donbaszban. Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete kijelentette, hogy az Egyesült Államok "rendíthetetlenül" támogatja Ukrajnát, és ez a támogatás addig fog tartani, amíg az ukránok "meg nem nyerik ezt a háborút". Közben Szergej Sojgu védelmi miniszter bejelentette, hogy az orosz haderő feladja Herszon várost és átvonulnak a Dnyeper keleti partjára. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború aktualitásaival.

2022. november 10. 06:30 Megosztás Csütörtöki közvetítésünket itt követheti nyomon Kapcsolódó cikkünk 2022. 11. 10. Humanitárius katasztrófa szélén Luhanszk a halottak miatt, úgy tűnik, elesik Herszon - Háborús híreink csütörtökön ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés