Előfizetői tartalom

A légkörben esett darabjaira Észak-Korea interkontinentális rakétája – mit jelenthet ez a világra nézve?

Az elmúlt hetekben komoly feszültség bontakozott ki a Koreai-félszigeten, miután Dél-Korea és az Amerikai Egyesült Államok közös hadgyakorlatára Észak-Korea erőteljes rakétázással válaszolt. A konfliktus legjelentősebb eseménye az volt, amikor november 3-án az elszigetelt diktatúra egy interkontinentális ballisztikus rakétát (ICBM) is felbocsátott, azonban az még Japán felett, a levegőben darabjaira hullott.

Az október 31-én kezdődő „Éber Vihar” elnevezésű, Egyesült Államok és Dél-Korea részvételével zajló közös hadgyakorlat rendesen felkavarta a Koreai-félsziget körüli állóvizet. A szövetséges gyakorlaton mintegy 240 katonai repülőgép és két amerikai B-1B stratégiai bombázó, valamint négy F-16-os és négy F-35-A vadászgép vett részt. Csakúgy, mint az USS Ronald...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés