Előfizetői tartalom

Hatalmasat robbantott Trump legnagyobb riválisa – Mit tud az új nagyágyú, aki végül földbe döngölheti Bidenéket?

A vártnál lényegesen gyengébben szerepeltek a Donald Trump által személyesen szponzorált jelöltek az amerikai időközi választáson, olyannyira, hogy látványosan elkezdtek kihátrálni a volt elnök mögül korábbi támogatói. Ezzel szöges ellentétben az egyetlen ember, aki 2024-ben reálisan Trump kihívója tudna lenni a Republikánus Párton belül, Ron DeSantis floridai kormányzó, elsöprő győzelmet szerzett az általa irányított billegő államban. DeSantis fölényes győzelme miatt a politikus (ismét) országos figyelmet kapott: bár nem jelezte még, hogy indulna a 2024-es elnökválasztáson, számos republikánus politikus és médiafelület úgy tartja, a floridai kormányzó jelölésével lényegesen nagyobb esély van arra, hogy lenyomják Joe Bident és / vagy a Demokrata Pártot a következő választáson, mintha Trump indul. De kicsoda egyáltalán Ron DeSantis és miért tartják a republikánusok egyre jobb alternatívának Trumppal szemben? Nézzük.

A Republikánus Párt új csillaga Joe Biden elnök rendkívüli népszerűtlensége és az amerikai gazdaság általános állapota miatt reálisan lehetett arra számítani, hogy a Republikánus Párt fölényes győzelmet szerez a 2022. november 8-án lefolytatott időközi választásokon. A várt "vörös hullám" azonban teljes mértékben elmaradt. A választáson kifejezetten rosszul szerepeltek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés