FONTOS Egyszer már sikerült legyőzni az adósság rémét, de most sokkal nehezebb helyzetben van a világ
 
Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: merész mestertervvel venné fel a harcot Kínával Brüsszel, Magyarország is kiveheti a részét

Kerekes Miklós
A műtrágya-hiány hamarosan globális élelmiszer-hiányt és élelmiszer-áremelkedést okozhat, ez a probléma pedig várhatóan Magyarországot is mélyen érinteni fogja - mondta el Jutta Urpilainen, az Európai Unió nemzetközi partnerségért felelős biztosa a Portfolio-nak adott exkluzív interjúja során. Arra is kitért, hogy az Európai Unió Global Gateway nevű kezdeményezése, alternatívája a kínai Egy Övezet Egy Út nemzetközi kereskedelmi programnak, és a magyar cégek számára is lehetőséget nyújt, hogy a világ legnagyobb piacaihoz férjenek hozzá.

Portfolio: Az ammónia és műtrágya nagyon fontos orosz exporttermékek és úgy tűnik, hogy a pénzügyi és egyéb szankciók miatt Oroszországnak nehézségei vannak ezen termékek exportjával. Van-e lehetősége az EU-nak bármilyen formában lazítani az orosz exportra kivetett korlátozásokon, ezzel áttételesen kezelve a kialakult világméretű hiányt is? Jutta Urpilainen: Igaz, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái