edm4s-skywiper-dronelharito-fegyver
Globál

Videó: új, lenyűgöző kinézetű fegyverrel szedik le a rettegett orosz drónokat

Portfolio
Litván polgárok gyűjtésének köszönhetően Ukrajna több mint 100 EDM4S drónelhárító fegyverhez jutott, a Twitteren pedig már terjednek a videók a különös kinézetű eszköz használatáról. Az ukrán erők a legutóbb megörökített eset során egy orosz felderítő drónt szedtek le a litván gyártású EDM4S segítségével.

Miután 5 millió eurót gyűjtöttek annak érdekében, hogy Bayraktar drónt küldjenek Ukrajnának, Andrius Tapinas litván újságíró júniusban újabb sikerről számolt be. Az általa kezdeményezett crowdfunding kampány által litván polgárok 110 hazai gyártmányú drónelhárító fegyvert adományoznak Ukrajnának, közel 1,5 millió euró értékben. Az EDM4S Sky wipereket akkor 35 ukrán katonai egységnek szállították le.

A bejelentés végén Tarpinas megjegyezte:

És elneveztük őket: orkgyilkos. Tolkien jóváhagyná.

Az alábbi felvételen ukrán katonák állítólag az orosz haderő egyik DJI Mavic drónját szedték le az égből egy EDM4S drónelhárító fegyverrel.

Az Electronic Drone Mitigation System (elektronikus, drónok elleni védelmi rendszer), ahogyan a neve is jelzi, elektromágneses jelekkel blokkolja a drón navigációját, és fizikai kár okozása nélkül hozza le az eszközt.

A Litvánia-központú NT Service által gyártott eszközt többek között nyilvános rendezvények (pl. koncertek, fesztiválok), a kritikus jelentőségű infrastruktúra (pl. repülőterek) és más helyszínek engedély nélküli drónrepülésekkel szemben való védelmére tervezték.

Az ukrán erők számára egyébként nem teljesen ismeretlen az EDM4S, a litván cégtől vásárolt drónelhárító fegyvert már a februári invázió előtt is használták a donbászi háborús övezetben.

Címlapkép: A párizsi Eurosatory védelmi és biztonsági szakkiállítás egyik résztvevője az NT Service UAB által gyártott rózsaszín EDM4S (Skywiper) drónelhárító fegyverével, 2022. június 13-án, hétfőn. Fotó: Nathan Laine/Bloomberg via Getty Images

bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ukrán Bmp pszh páncélos donbasz