FONTOS Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla
 
Előfizetői tartalom

Már a világbajnokságon tiltakozott a nemzeti válogatott - Összeomlás előtt az iráni rezsim?

Az iráni játékosok mindegyike hallgatott, amikor először felhangzott az iráni himnusz a katari világbajnokságon az Anglia elleni mérkőzést megelőzően. A külpolitikai híreket kevésbé követő sportrajongók most először szembesülhettek azzal, hogy több mint két hónapja folyamatosan tüntetések zajlanak Iránban. Az események az elmúlt hetekben sem veszítettek a lendületükből az országban, miközben tömeges kivégzések is lehetnek, és egyre nagyobb része áll ki az iráni társadalomnak a rendszer ellen.

Mióta szeptember 15-én az iráni erkölcsrendészet nem megfelelő fejkendő viselés miatt a nyílt utcáról elvitt egy 22 éves kurd származású lányt, Mahsza Aminit, akit másnap holtan találtak, folyamatosak a tüntetések Iránban. A tüntetések első heteiről, valamint az Amini halálának 40. napján (október 26.) fokozódó eseményekről már két részletesebb cikkünkben is beszámoltunk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés