Előfizetői tartalom

Leleplező videó: ezért adta oda Amerika ingyen 50 milliárd dolláros páncélosait Ukrajnának

Érdekes videót készített néhány napja a Task & Purpose nevű amerikai biztonságpolitikai és haditechnikai portál az ukrán fegyveres erőknek biztosított, amerikai gyártmányú MRAP-ekről. A videó elsősorban annak okait taglalja, hogy miért fordulhatott elő az, hogy az Egyesült Államok kormánya összesen mintegy 50 milliárd dollárt költött aknavédett katonai járművek rendszeresítésére az iraki megszállás alatt, majd több száz ilyen járművet adott oda teljesen ingyen először Afganisztánnak, majd most Ukrajnának.

A videó egy elég hosszas történelmi kitekintéssel indul az aknavédett páncélozott katonai járművek (MRAP) történelméről: a Task & Purpose narrátora részletesen taglalja a dél-afrikai fegyveres erők improvizált robbanóeszközökkel (IED), illetve telepített aknákkal szembeni védekezési módszereit, melynek eredményeképpen megszületett a Casspir, melyet a haditechnikai portál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés