Előfizetői tartalom

Leleplező videó: ezért adta oda Amerika ingyen 50 milliárd dolláros páncélosait Ukrajnának

Huszák Dániel
Érdekes videót készített néhány napja a Task & Purpose nevű amerikai biztonságpolitikai és haditechnikai portál az ukrán fegyveres erőknek biztosított, amerikai gyártmányú MRAP-ekről. A videó elsősorban annak okait taglalja, hogy miért fordulhatott elő az, hogy az Egyesült Államok kormánya összesen mintegy 50 milliárd dollárt költött aknavédett katonai járművek rendszeresítésére az iraki megszállás alatt, majd több száz ilyen járművet adott oda teljesen ingyen először Afganisztánnak, majd most Ukrajnának.

A videó egy elég hosszas történelmi kitekintéssel indul az aknavédett páncélozott katonai járművek (MRAP) történelméről: a Task & Purpose narrátora részletesen taglalja a dél-afrikai fegyveres erők improvizált robbanóeszközökkel (IED), illetve telepített aknákkal szembeni védekezési módszereit, melynek eredményeképpen megszületett a Casspir, melyet a haditechnikai portál...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái