Előfizetői tartalom

Elemzők: egy jelentéktelen városért őrölik fel magukat az oroszok

Portfolio
Az orosz erők Bahmut városa körüli erőfeszítései azt mutatják, hogy az oroszok nem tanultak korábbi, sok áldozattal járó akcióikból, amelyek korlátozott műveleti vagy stratégiai jelentőséggel bíró célpontok ellen irányultak – írja az amerikai védelmi elemzőintézet, az Institute for The Study of War (ISW) szerdai jelentése.

Az orosz erők jelentős erőket fejtettek ki a Bahmut körüli települések elfoglalására már május végétől, de hat hónap alatt csak néhány kilométert haladtak előre. A Bahmut elleni előrenyomulásra irányuló orosz erőfeszítések a katonák és a felszerelés folyamatos kimerüléséhez vezettek, és a csapatokat hetekre és hónapokra viszonylag jelentéktelen településekre szorították....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés