Előfizetői tartalom

Durva videó készült a világ egyik legfurcsább ütközetéről: fegyverek nélkül estek egymásnak két atomhatalom katonái

Portfolio
Ahogyan arról beszámoltunk, indiai csapatok megakadályozták, hogy kínai határsértők december 9-én indiai területre lépjenek; a határ menti összecsapás mindkét oldalon sérülésekkel járt. A közösségi médiában most felvételek terjednek a december 9-i összetűzésről, amely során a két ország között 1996-ban megkötött egyezség alapján nem használtak lőfegyvert.

A múlt héten dulakodás tört ki a kínai és indiai határőrök között a nukleáris fegyverekkel rendelkező ázsiai országok közötti hosszú himalájai határ keleti végénél, ami 2020 óta az első ilyen összecsapás volt. A december 9-i dulakodás India északkeleti Arunácsal Prades állam Tawang körzetében történt, amelyre Kína is igényt tart. Kapcsolódó cikkünk 2022. 12....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés