Előfizetői tartalom

Ijesztő felvételek szivárognak: Putyin kész meglépni azt, amitől mindenki retteg?

Portfolio
Újabb közös hadgyakorlatok kezdődtek Oroszország és Fehéroroszország között hétfőn, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök 2019 óta először látogatott Minszkbe. Az orosz elnök mostani látogatása, és az ukrán határ mentén tartott hadgyakorlatok felerősítették a nyugati államokban a félelmet, hogy Fehéroroszország is belép a háborúba, vagy az orosz erők ismételten támadást kísérelnek meg Kijev ellen. A közösségi médiában egyre több felvétel kering arról, hogy Oroszország hatalmas mennyiségű, téli álcázással ellátott modern fegyvert helyezett át a fehérorosz határra hadgyakorlat címén, kísértetiesen hasonló módon, mint az invázió kezdetekor.

Fehéroroszországban hónapok óta folyamatos orosz és fehérorosz katonai tevékenység folyik, miután Lukasenka segítséget kért Oroszországtól a növekvő nyugati fenyegetéssel szemben. Moszkva és Minszk azóta közös regionális haderőt hozott létre Fehéroroszországban, és számos hadgyakorlatot tartott, jelenleg is zajlik egy. A hadgyakorlatok leple alatt pedig hatalmas mennyiségű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés