Előfizetői tartalom

Visszaköszön a múlt – Világháborús fegyverek az orosz-ukrán háborúban

Az orosz-ukrán háború bő tíz hónapja alatt számtalan felvétel került nyilvánosságra, melyen a harcoló felek akár hetven évnél is régebbi kézifegyvereket vetettek be, de van-e létjogosultsága egy modern háborúban egy vízhűtéses géppuskának, vagy egy világháborús forgó tolózáras puksának? Cikkünkben végig veszünk néhányat a háború leginkább matuzsálemi korú fegyverei közül, és megpróbáljuk kideríteni.

A legenda visszatérése – Maxim géppuskák az ukrajnai háborúban A Hiram Maxim német fegyvertervező által megálmodott nehézgéppuskák minden kétséget kizáróan az első világháború leghatékonyabb fegyverei közé tartoznak: a robosztus fegyverek vízhűtésüknek hála kiemelkedően hosszú ideig tudnak tűz alatt tartani egy-egy területet. A Maxim géppuskák különféle változatait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés