Előfizetői tartalom

Ezen még a putyinista haditudósítók is kiakadtak: érthetetlen, amit Oroszország a fronton művel

Portfolio
Egy orosz háborús blogger terjedelmes írást közölt az egyik orosz harckocsizászlóalj felszerelésének és tankjainak állapotáról. A Telegramon közzétett írás szerint a harckocsik egy része olyan problémákkal küzd, minthogy nem indul a motorja, a lövege nem tölthető, és a rendszereinek működését nem lehet ellenőrizni. Az orosz háborús erőfeszítésekkel kapcsolatos problémákra már olyan Putyin-párti haditudósítók is felhívják a figyelmet, mint Alexander Kotsz, aki többek között a kiképzési hiányosságok új formáiról számol be.

Az orosz háborús blogger írása a jelenleg Fehéroroszországban újjászervezés alatt álló 2. motorizált lövészhadosztálynál fennálló áldatlan állapotokról szól. Az elbeszélés szerint a leírt problémák már több, mint egy hónapja fennállnak. Jelenleg az sem világos, hogy valójában hány harckocsit lesz képes bevetni a zászlóalj, amikor pár nap múlva visszahelyezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés