Előfizetői tartalom

Hatalmas fordulatra készül Amerika: szankciók által szétvert országtól vásárolnának olajat

Portfolio
Az amerikai ConocoPhillips, a hatodik legnagyobb olaj- és gáztársaság, 2007-ben hagyta el Venezuelát, miután államosították eszközeit. A cég most nyitott egy olyan üzletre, amely venezuelai olaj eladására irányulna az Egyesült Államokban, hogy visszaszerezze azt a közel 10 milliárd dollárt, amellyel Venezuela tartozik neki - írja a Wall Street Journal.

A ConocoPhillips és a Petróleos de Venezuela SA (PdVSA) venezuelai nemzeti olajtársaság közötti előzetes tárgyalások során a két fél egy olyan javaslatot vizsgál, amely lehetővé tenné az előbbi számára, hogy a PdVSA nevében szállítsa és értékesítse a venezuelai olajat az Egyesült Államokban. Ez lehetőséget adna a ConocoPhillipsnek, hogy visszaszerezze az országban elvesztett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés