Előfizetői tartalom

Aggódnak a szakértők: időzített bombán ül a történelmi előzésre készülő ország

Portfolio
India idén megelőzi Kínát, és a világ legnépesebb országa lesz, ez pedig támogathatja a gyors gazdasági növekedést; a félelmek szerint azonban India lemaradthat a "demográfiai hozadék" előnyéről, mivel nem teremt elég munkalehetőséget a munkaerőpiacra lépő fiatalok számára. Chandrasekhar Sripada, az Indian School of Business szervezeti viselkedés professzora szerint ez hatalmas feszültséget fok okozni, "India időzített bombán ül".

Kedden megnőtt a valószínűsége annak, hogy India lakossága néhány hónapon belül megelőzi Kínált, mivel Kína arról számolt be, hogy 2022-ben több mint 60 év óta először csökkent a népessége. Ez a változás jelentős gazdasági következményekkel jár mindkét ázsiai óriás számára, amelyeknek egyenként több mint 1,4 milliárd lakosa van - írja a CNN. A népesedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés