Előfizetői tartalom

Mi a fenét művelnek az oroszok az elfoglalt Mariupolban? Furcsa hírek érkeznek az újjáépítésről 

Portfolio
Orosz propagandista járt a 2022-ben, hónapokig tartó ostrom során szinte teljesen porig rombolt Mariupol városában. A téma aktualitását az adta, hogy Oroszország átadta a legújabb építésű lakótömbjeit, ami az elpusztított város újjáépítésének kezdetét jelenti, azonban kiderült, már az első épületekben is komoly kivitelezési hibákat követtek el.

Mariupol városát hosszú hónapok alatt sikerült csak elfoglalni az orosz csapatoknak. Az elhúzódó küzdelmeket a város is megszenvedte: szinte alig maradt olyan épület, amely ne szenvedett volna károkat. A romba dőlt településről korábban egy oroszpárti háborús blogger, „War Gonzo” készíthetett drónfelvételt, így nézett ki a város a pusztítás után: Russia's invasion...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés