Előfizetői tartalom

Dermesztő jóslattal állt elő a mesterséges intelligencia az emberiség jövőjéről

Portfolio
Egyre elképesztőbb hírek jelennek meg az OpenAI mesterséges intelligenciával ellátott chatbotjáról, a ChatGPT-ről. A nagyméretű nyelvi modell képes többek között verset írni és programozni, mi pedig leteszteltük, mit válaszol az emberiség és a Föld jövőjéről szóló kérdésre, amely Bill Gates szerint az emberiség valaha volt legnagyobb kihívása.

Az emberiség valaha volt legnagyobb kihívása Bill Gates 2022 végén terjedelmes írást tett közzé személyes blogján, a Gates Notes-on. Gondolatainak középpontjában az éghajlatváltozás elleni harc állt. Véleménye szerint a legfontosabb cél, hogy 2050-ig meg kell szüntetnünk az üvegházhatású gázok globális kibocsátását. A zéró kibocsátás elérése lesz a legnehezebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés