Előfizetői tartalom

Holtpontra jutottak a tárgyalások a finn és a svéd NATO-tagságról

Portfolio
A hétvégén a stockholmi török nagykövetség előtt tüntetés volt Törökország ellen, melynek során egy Koránt is elégettek. Recep Tayyip Erdogan török elnök ezt követően hétfőn bejelentette, Svédország ne számítson arra, hogy Ankara támogatni fogja NATO-csatlakozását. Kedden Pekka Haavisto finn külügyminiszter a Reutersnek azt mondta, néhány hét szünetre van most szükség, hogy a három fél aztán visszatérhessen a tárgyalóasztalhoz.

Úgy vélem, néhány hetes szünet következik – nyilatkozta Haavisto. Finnország és Svédország együtt adta be csatlakozási kérelmét, és a két ország jelezte, együtt kívánnak csatlakozni a katonai szövetséghez. A finn külügyminiszter ezúttal is megjegyezte, nem lát megfontolandó okot arra, hogy egyedül lépjenek be a NATO-ba. Törökország Svédország csatlakozását továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés