Előfizetői tartalom

Romjaiból támadhat fel a sokat szenvedett brit autógyártás

Portfolio
Hiába várták sokan, 2022 nem hozta el a növekedést az Egyesült Királyság autógyártása számára, tavaly csupán 775 ezer személyautó készült a szigetországban, amely közel 10 százalékos visszaesést jelentett 2021-hez képest. A jövő ugyanakkor biztató, az előrejelzések szerint az idei év már a bővülésről szólhat a sokat szenvedett iparág számára.

A Brexit, a koronavírusjárvány miatti szigorú intézkedések, a globális chiphiány, az ellátási láncokkal kapcsolatos problémák és az egekbe szökő energiaárak hatására a szemünk láttára vált valóra a katasztrófa az Egyesült Királyságban, ahol az autógyártás pár év leforgása alatt hatalmasat zuhant. A Brit Autógyártók- és Kereskedők Szövetsége (SMMT) által közzétett legfrissebb statisztikákból az is kiderült,

Tavaly 775 014 AUTÓ KÉSZÜLT AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBAN, AMELY 9,8 SZÁZALÉKOS visszaesést JELENTETT 2021-hez KÉPEST.

Az exportra előállított autók száma 14 százalékkal csökkent, viszont a hazai piacra gyártott autók száma 9,4 százalékkal nőtt 2022-ben az azt megelőző évhez képest – az SMMT beszámolója szerint.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés