Előfizetői tartalom

Hatástalan a koronavírus legújabb alvariánsa ellen, kivonják az egyik nagy gyártó készítményét

Portfolio
Az amerikai egészségügyi hatóság visszavonta az AstraZeneca egyik készítményének, az Evusheldnek a sürgősségi felhasználási engedélyét, mivel kiderült, a szerrel végzett kezelések nem hatásosak az Omikron jelenleg domináns XBB.1.5 alvariánsával szemben. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) ugyanezen okból korlátozta az Evusheld alkalmazását a hónap elején - írja a Reuters.

Az AstraZeneca Evusheld nevű gyógyszere egy hosszú hatású antitest kombináció (tixagevimab és cilgavimab), melyet korábban az FDA sürgősségi felhasználásra engedélyezett a COVID-19 betegség megelőzésére. Az Omikron XBB.1.5 december óta gyorsan terjed az Egyesült Államokban, és a kormányzati adatok szerint a múlt héten az összes amerikai Covid-19-es eset közel felét ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés