Előfizetői tartalom

Kolosszális hibát követett el a Nyugat, Oroszország pedig jól ki is használta

Portfolio
Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) amerikai védelmi elemzőintézet vasárnapi jelentése arról ír, hogy a Nyugat késlekedett Ukrajnának átadni fejlett fegyverrendszereket, ezzel korlátozta Ukrajna képességét arra, hogy kihasználja az orosz katonai műveletek hibái és kudarcai által kínált lehetőségeket nagyobb ellentámadási műveletekre.

Létfontosságú fegyverszállítások Ukrajnának A nyugati államok az utóbbi hetekben fejlett légvédelmi rendszerek és harckocsik Ukrajnának adásáról hoztak döntést, de az ISW elemzői szerint a megtámadott ország számára későn jöttek a felajánlások. Bár az ukrán politikai és katonai vezetés is hibázott, Ukrajnának nincs jelentős hadiipara, így kénytelen a Nyugathoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés