FONTOS Okosban oldja meg a kormány a legnagyobb 2024-es problémáját
 
Előfizetői tartalom

Bevetették Ukrajnában a cseh civil adományokból vásárolt harckocsit

MTI
Több mint 385 millió koronát (6,468 milliárd forint) gyűjtött össze nyolc hónap alatt a cseh civil szféra Ukrajna támogatására. A pénzt mintegy 100 ezren - cseh lakosok, cégek, civil szervezetek - adták össze - közölte hétfőn Martin Ondrásek, a Dárek pro Putina (Ajándék Putyinnak) ironikus elnevezésű kezdeményezés egyik szervezője.

Martin Ondrásek abból az alkalomból nyilatkozott, hogy az összegyűlt pénzből elsőként beszerzett tankot, amely a cseh sajtóban a Tomás nevet kapta, a napokban sikeresen bevetették az ukrajnai harcokban. Tekintettel az ügy érzékenységére, részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra - mutatott rá a CTK hírügynökség. A tankon kívül lőszereket, 15 Viktor nevű mobil légvédelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés