Előfizetői tartalom

Ukrajna szupermodern vadászgépekre vágyik – 5 ok, ami nagyon megnehezíti a fegyverek átadását

Ukrajna a háború kirobbanása óta lényegében folyamatosan kéri a nyugati hatalmakat arra, hogy az országnak adott fegyverszállítmányokba foglalja bele a különféle harci repülőket. Mára már szinte biztosra lehet tudni azt, hogy Lengyelország (és valószínűleg Csehország) MIG-29-es vadászbombázókat adott már Kijevnek, arra azonban, hogy modern nyugati gépek is érkezzenek az országba, meglehetősen kevés az esély. Itt van öt ok arra, hogy miért.

Érzékeny technológia Kijev kifejezetten csinos listát állított össze azokról a géptípusokról, amelyeket meg szeretne kapni. Ebbe a listába bátran beleírták az amerikai gyártmányú F-35 Lightning II-es vadászbombázókat is, holott szinte biztosra lehet mondani azt, hogy ilyen gépeket semelyik használó ország sem fog adni Ukrajnának. Ennek egyik legfőbb oka (a gépek borsos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés