Előfizetői tartalom

Történelmi vereséget szenvedett Olaf Scholz pártja – Megroppanhat a német kormány a kudarc után?

Jelentős győzelmet aratott a legnagyobb német ellenzéki párt, a CDU a tartományi jogú Berlin városában vasárnap rendezett választáson, miközben Olaf Scholz kancellár pártja, az SPD történelmi vereséget szenvedett. Az eredmények ellenére azonban az a legvalószínűbb, hogy marad a német fővárost eddig is irányító hárompárti baloldali koalíció. Milyen következményekkel járhatnak a vasárnapi eredmények Scholzra és a német kormányra nézve?

Történelmi vereség Történelmi eredmény született a tartományi jogú német főváros, Berlin helyi választásán: a legfőbb ellenzéki párt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) 1999 óta nem nyert itt választást, miközben az 1863-ban alapított, jelenleg az országos kormánykoalíció vezető erejének számító Németország Szociáldemokrata Pártja (SPD) történetének legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés