Előfizetői tartalom

Van pár ütős fegyver, amit csak mostanában vesznek elő az oroszok - Ezek hozzák majd el Putyin győzelmét?

Akkor, amikor közel egy éve Oroszország megtámadta Ukrajnát, sokan értetlenül nézték a frontról kiszivárgó felvételeket, melyeken nyomát sem lehetett látni az olyan, elméletileg csúcskategóriás fegyvereknek, mint a T-14 Armata harckocsi, a SzU-57-es vadászbombázó, vagy a BMPT Terminator harckocsitámogató páncélos. A konfliktus elmúlt heteiben úgy tűnt, hogy ezek a fegyverek is elkezdtek megjelenni a frontvonalakon, az azonban, hogy milyen előnyöket vár tőlük Moszkva, továbbra is találgatás tárgyát képezi. Nézzük, miért.

Valóban csúcstechnológia? Akkor, amikor a 2015-ös Győzelmi Napi parádén először megjelentek, nem túlzás azt állítani, hogy a T-14-es harckocsik a frászt hozták a nyugati katonai szakértőkre. A minden szempontból modernnek tűnő járművek kialakítása, felszereltsége sokkal jobban emlékeztetett a még nyugaton is csak tervezőasztalon lévő páncélosokra, mint az orosz katonai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés