Előfizetői tartalom

Ennyivel csökkentheti Németország GDP-jét az orosz-ukrán háború

Portfolio
Év végére 160 milliárd euróba kerülhet Németországnak az orosz-ukrán háború - írja a Reuters. Az összeg a német GDP 4 százalékának felel meg - tájékoztatott a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara. Mindez azt jelenti, hogy Európa legnagyobb gazdaságában az egy főre jutó GDP 2000 euróval lesz alacsonyabb, mint a háború nélkül lenne.

Más országokhoz képest Németországban nagyobb részt képvisel a gazdaságban az ipar, ami meglehetősen energiaigényes ágazat. Éppen ezért a német vállalatokat különösen súlyosan érinti az energiaárak jelentős emelkedése. Egy kutatás szerint a német ipar mintegy 40%-kal többet fog fizetni az energiáért 2023-ban, mint 2021-ben, még a háború előtt tett. Az idei és a 2024-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés