Előfizetői tartalom

Nyilatkozatot adott ki az Európai Tanács a háború egyéves évfordulójára

MTI
Oroszország Ukrajna elleni agressziója sérti az emberiség értékeit és a béke elleni bűncselekménynek számít, amellyel szemben nem lehet és nem szabad tétlennek maradni - írták az Európai Tanács tagjai abban a nyilatkozatban, amelyet az ukrajnai háború tavaly február 24-i kitörésének egyéves évfordulójához igazítva, csütörtökön tettek közzé.

Az európai uniós tagországok vezetői nyilatkozatukban aláhúzták: egyetlen országnak sincs joga inváziót indítani a szomszédja ellen, vagy megsérteni annak önállóságát és területi egységét. Azt írták, hogy Oroszország módszeresen választott célpontjául polgári személyeket, városokat döntött romba, és támadást intézett az ukrán identitás ellen. Eltökélt szándékunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés