Előfizetői tartalom

Felkavaró felvételek: egyszerűen porig rombolta Marinkát az orosz bombázás

Portfolio
Az ukrajnai háború egyik velejárója az intenzív tüzérségi tűz használata minden oldalon, ezért nagyon súlyos károk keletkeznek a frontvonalakon található civil településekben és azok infrastruktúrájában. Nemrég drónfotók láttak napvilágot a donbaszi Marinka településről: ezek alapján úgy tűnik, a település gyakorlatilag teljesen megsemmisült, egy ház sem maradt épen.

Marinka a donyeci orosz szeparatisták az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött területek határán fekszik, ezért már a 2014-15-ös konfliktus során is intenzív harcok zajlottak a térségben. 2022. február-márciusában aztán szárazföldi támadást indítottak az oroszok a település megszerzéséért. Bár az orosz védelmi minisztérium már tavaly márciusban bejelentette Marinka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés