Előfizetői tartalom

Mi folyik itt? Több száz amerikai páncélos gyűlt össze az orosz határtól alig 100 kilométerre

Portfolio
Megkezdte berakodását a lengyelországi Gdynia kikötőjében az amerikai hadsereg egyik dandárja, több mint ezer harckocsival és katonai járművel felszerelve. A hadosztály fél éves szolgálatot követően tér haza az Egyesült Államokba, miután a váltásukra érkező erők hónapokkal ezelőtt szálltak partra Hollandiában. A NATO-együttműködés keretein belül érkező és távozó amerikai katonák európai állomáshelye Lengyelország és Litvánia, célja pedig a NATO keleti szárnyának megerősítése.

Lengyelország és Litvánia a texasi Fort Hoodban állomásozó 1. lovas hadosztály 2. dandár harccsoportjának lesz a legújabb állomáshelye. Ez a hadosztály az egyik legtöbbször kitüntetett egység az amerikai fegyveres erőknél. Az áthelyezésről szóló legelső beszámolók szerint a hadosztály kötelékébe mintegy 1250 darab katonai jármű tartozik, többek között az Ukrajnának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés