Jelentett a hírszerzés: furcsa megoldáshoz nyúltak az oroszok

Portfolio
Ma is közzétette a napi jelentését a brit hírszerzés, amelyben ezúttal az orosz tüzérség lőszerellátásával foglalkozott.

A jelentés az alábbi megállapításokra jutott:

  • Az elmúlt hetekben az orosz tüzérségi lőszerhiány valószínűleg olyan mértékben súlyosbodott, hogy a front számos részén rendkívül szigorú lőszer-korlátozások vannak érvényben. Ez szinte biztosan az egyik fő oka annak, hogy az utóbbi időben egyetlen orosz alakulat sem volt képes hadműveleti szempontból jelentős támadó akciót végrehajtani.
  • Oroszország szinte biztosan felhasznált már olyan régi lőszerkészleteket, amelyeket korábban használatra alkalmatlannak minősítettek.
  • Egy 2023. március 3-i elnöki rendelet intézkedéseket állapított meg a Kereskedelmi és Ipari Minisztérium számára, amely lehetővé teszi, hogy megkerüljék a védelmi vállalatok azon vezetőinek hatáskörét, akik nem teljesítik a termelési céljaikat. Oroszország egyre inkább a parancsgazdaság elveit alkalmazza hadiipari komplexumára, mert felismerte, hogy védelmi gyártási kapacitása kulcsfontosságú sebezhetőséget jelent az egyre inkább kimerülő készletei miatt.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF