Előfizetői tartalom

Lángolnak az utcák Franciaországban, teljesen eldurvult a helyzet – Nehéz döntésre kényszerült III. Károly király

Portfolio
III. Károly brit király pénteken lemondta első hivatalos uralkodói külföldi útját, miután a nyugdíjreform elleni tiltakozás országszerte heves tüntetésekhez vezetett Franciaországban. A nyugdíjkorhatár 62-ről 64 évre történő emelését célzó törvény ellen már hónapok óta tartanak a demonstrációk, de annak nemzetgyűlési szavazás nélküli keresztülvitele, illetve a francia kormány elleni bizalmatlansági indítvány elbukása után váltak igazán hevessé. Csütörtök éjszaka anarchista tiltakozók több francia várost is lángba borítottak, III. Károly látogatásának egyik tervezett helyszínén, Bordeaux-ban a városháza régi fakapuját is fölgyújtották.

Lemondott uralkodói út Vasárnap utazott volna háromnapos uralkodói látogatásra III. Károly brit király Franciaországba, ahol Emmanuel Macron francia elnök fogadta volna. A tervek között szerepelt volna egy látogatás a párizsi Musée d’Orsay-ban, egy díszebéd a Versailles-i királyi palotában, valamint egy vonatút a délnyugati francia nagyvárosba, Bordeaux-ba. A Franciaországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés