Előfizetői tartalom

Tényleg elpárolog lassan az orosz hadsereg? Van egy hatalmas probléma, amiről senki nem beszél

Huszák Dániel
Nyugati hírszerzési jelentésekben és elemzői értékelésekben rendszeresen fel-felbukkan az a megállapítás, hogy az orosz haderő készletei kifogyóban vannak, netán már ki is fogytak bizonyos eszközökből – gyakran emlegetett tényező például a szárazföldi harcjárművek, a precíziós rakéták és tüzérségi lőszerek hiánya. Kevesebb szó esik arról, hogy bár az orosz hadiipar a nemzetközi szankciók és az elhúzódó háború miatt biztos nehéz helyzetben van, az orosz gazdaság többé-kevésbé adaptívnak bizonyult a szankciós környezetre nézve, az orosz hadiipar pedig szépen lassan elkezdett átállni a háborús termelésre. Abban tehát egyelőre abszolút nem lehet reménykedni, hogy egyik pillanatról a másikra egyszerűen csak elfogynak az orosz fegyverek, ami a haderő totális összeomlásához fog vezetni.

Lassan elfogy az orosz haderő? Orosz drónok maradványai egy ukrán védelmi minisztérium által tartott sajtótájékoztatón. A képen feltűnik egy orosz haderő által Geran-2 néven használt iráni Sahed-136-os kamikaze drón roncsa is. A brit hírszerzés az elmúlt hetekben többször is megírta, hogy az orosz haderő valószínűleg kifogyott az iráni drónokból, kedden azonban újabb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái