FONTOS Nem a még több adó, hanem a hitelezés a megoldás – Mire készül a CIB Bank vezére?
 
Előfizetői tartalom

Lép Amerika: parányi országban törnek borsot Kína orra alá

Portfolio
Az Egyesült Államok megerősítette, hogy nagykövetséget terveznek nyitni a csendes-óceáni szigetország, Vanuatu fővárosában, Port Vilában – számolt be a The Guardian. A diplomáciai lépés önmagában nem tűnik szokatlannak, azonban a térség nagyhatalmi érdekeit felbolygathatja, hiszen azt Kína hagyományosan a saját érdekterületének tekinti.

Washington habár eddig is rendelkezett diplomáciai kapcsolatokkal az alig 300 ezer fő által lakott szigetországgal, azokat még most is az Új-Guineába kirendelt diplomatái útján gyakorolja. A lépés hátterében a kétoldalú kapcsolatok elmélyítését, így például a klímaválság elleni küzdelemmel való megbirkózást jelölte meg az amerikai kormányzat, hiszen Vanuatu különösen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés