FONTOS Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?
 
Előfizetői tartalom

Kína erős üzenetet küldött: így járhat, aki Tajvanra látogat

Portfolio
Ukrajna mellett Tajvan is a világpolitikai konfliktusok színterévé vált az elmúlt hónapokban, miután az Egyesült Államok aktivizálta jelenlétét a térségben. A kommunista hatalom provokációnak tekint bármiféle magatartást, ami a saját területének tekintett Tajvan melletti kiállást sugallja, ennek következtében szankcionálták egy, a szigetre látogató egyesült államokbeli politikust.

A kínai külügyminisztérium csütörtökön szankciókat jelentett be, ezúttal Michael McCaul, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke ellen - adta hírül a Reuters. Peking a lépést azzal indokolta, hogy McCaul Tajvanba tett látogatása egyenlő a Kína belügyeibe való beavatkozással. McCaul a múlt héten találkozott Tsai Ing-wen tajvani elnökkel, azonban nem ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés