Előfizetői tartalom

Készenlétben vannak az amerikai katonák, indulhat az akció?

MTI
A szudáni hadsereg szerint zajlanak az egyeztetések a külföldiek kimenekítéséről a harcok sújtotta országból, és az összehangolt evakuáció szombaton megkezdődhet, bár az amerikai kormány egyelőre nem erősítette meg a bejelentést. A héten a Pentagon előkészületeket tett egy esetleges evakuációra, a Fehér Ház ugyanakkor pénteken azt közölte, hogy egyelőre nem tervezik a Szudánban tartózkodó, becslések szerint 16 ezer amerikai állampolgár kimenekítését.

Megkezdődhet a külföldiek kimenekítése Szudánból, az amerikai katonák is készenlétben vannak Dzsibutiban - közölte az MTI. A szudáni hadsereg szombati közleménye szerint arról egyeztetnek, hogy katonai repülőgépek segítségével menekítenék ki az amerikai, brit, kínai és francia állampolgárokat, valamint diplomatákat az észak-afrikai országból, ahol második hete zajlanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés