Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: olyan őrült húzásra készült Ukrajna, hogy Amerika állta útját

Portfolio
A legújabb kiszivárgott Pentagon-dokumentumok szerint Kirilo Budanov, az ukrán hírszerzés vezetője merész, és valószínűleg háborús eszkalációt is kiváltó csapásokat tervezett. A dokumentumok szerint, a végrehajtásában végül Washington akadályozta meg, de közeleg egy újabb időpont, amely ismét kétségessé teszi az ukrán szándékokat – írta meg a Washington Post.

A kiszivárgott dokumentumok szerint február közepén értesítették a Pentagon vezetőit egy Ukrajnában lehallgatott beszélgetésről. A felvételen Kirilo Budanov vezérőrnagy, az ukrán hírszerzés (GUR) vezetője azzal bízta meg az egyik tisztjét, hogy   készüljön fel a február 24-i tömeges csapásokra, mindennel, amivel a GUR rendelkezik. A kiszivárgott tervek szerint, még egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés