Előfizetői tartalom

Videó: hihetetlen, amit az ukránok ezzel az ősrégi géppuskával műveltek - Ennek meg mi értelme?

Portfolio
A Maxim-rendszerű géppuskák 1884-es megjelenésük óta legendás státuszra tettek szert: ezek voltak az első valóban nagy számban gyártott, sikeres automata fegyverek, melyek az első világháború lövészárokharcaiban mutatták meg leginkább erényeiket. A Maximok fölött azóta óhatatlanul eljárt az idő, ez azonban nem akadályozta meg az ukránokat abban, hogy megpróbálják modernizálni a fegyvert.

A Twitteren megjelenő videón látszik az, hogy az ukránok milyen módosításokat is végeztek a legendás fegyveren: a jellegzetes hűtőtartályt egy modernebb csőburkolat váltotta, a kerekes állványt egy kétlábú villalábra cserélték, kapott egy pisztolymarkolatot, egy tust, egy csőszájféket, valamint egy optikai irányzékot is. New in only in : A PM M1910/30 Maxim gun converted...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés